jueves, 27 de noviembre de 2008

ENERGIA SOLAR


1- L'energia solar és l'energia obtinguda directament del Sol. La radiació solar incident a la Terra pot aprofitar, per la seva capacitat per escalfar o directament, a través de l'aprofitament de la radiació en dispositius òptics o d'altre tipus. És un tipus d'energia renovable i neta, el que es coneix com energia verda.
Es converteix en: Energia solar passiva: Aprofita la calor del sol sense necessitat de mecanismes o sistemes mecànics. Energia solar tèrmica: Per produir aigua calenta de baixa temperatura per a ús sanitari i calefacció. Energia solar fotovoltaica: Per produir electricitat mitjançant plaques de semiconductors que s'alteren amb la radiació solar. Energia solar termoelèctriques: Per produir electricitat amb un cicle termodinàmic convencional a partir d'un fluid escalfat a alta temperatura (oli tèrmic) Energia solar híbrida: Combina l'energia solar amb una altra energia.






2-L'energia solar fotovoltaica és amb la qual obtenim energia elèctrica a través de panells fotovoltaics (panells solars).
els usos principal són: Per produir aigua calenta de baixa temperatura per a ús sanitari i calefacció. Per a produir electricitat mitjançant plaques de semiconductors que s'alteren amb la radiació solar.






3-Un col · lector solar, és un dispositiu que serveix per aprofitar l'energia de la radiació solar i es transformarà en energia tèrmica per a usos domèstics i comercials.
Els col · lectors solars plans poden ser dividits en dues categories bàsiques: els que utilitzen com a fluid de treball un líquid (aigua) i els que utilitzen un gas (aire). En general els que escalfen aire manegen fluxos molt més grans que els que escalfen aigua. També podem dir que quan es treballa amb un líquid, aquest flueix normalment per un tub adherit a la placa absorbidor o aleta, mentre que quan s'utilitza un gas, aquest flueix per un producte que forma part de la placa d'absorció i que a més pot tenir molt diverses formes.






4-A Barcelona hi poden aver 2.158 hores d'insolació anuals.






5-L'afirmació és certa. per que des de l'any 2006 a Espanya han aprovat, que obliga a tots els edificis de nova construcció (hospitals, habitatges, escoles ...) a instalar les plaques solars per aprofitar l'energia solar.






Carolina Osorio Herrera

No hay comentarios: